Blog |
Miranda Noorlander |
Ronald McDonald Kinderfonds |

“Mijn mooiste baan nu al voor vijftien jaar” vertelt Miranda Noorlander trots over haar werk bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Ik belde haar op voor mijn podcast In Gesprek. Een vrouw die haar sporen heeft verdiend in de commerciële wereld. Ze werkte voorheen vier jaar bij KLM en vier jaar bij Fortis. Ze maakte daarna voor zichzelf de balans op: “Als ik nou mijn expertise kan inzetten voor een goed doel dan heb ik een droombaan.” En dat is gelukt.

Draagvlak in de samenleving

Miranda Noorlander is al vijftien jaar werkzaam bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij is zoals ze zelf zegt verantwoordelijk voor de draagvlak in de samenleving. Haar werkzaamheden bestaan uit heel veel overleggen. Daarnaast zorgt zij met de interne communicatie dat de organisatie op orde blijft.

De kracht van familie en van liefde om je heen

Ik vroeg aan Miranda wat het Ronald McDonald haar leert als mens. Miranda: “De veerkracht van de families vind ik heel inspirerend om te zien.” Ze vervolgt: “Het heeft een positief effect op het herstel van de zieke kinderen als families bij elkaar kunnen zijn.”

Complexe zaken terugbrengen naar de essentie

Voor Miranda is het belangrijk om hele complexe zaken terug te brengen tot de essentie om het voor zichzelf makkelijk te maken. Van iets complex iets makkelijks maken is niet voor iedereen weggelegd. Soms krijg je veel informatie op je af of heel veel zaken die je aandacht vragen, dan is het prettig als je hele complexe zaken terug kunt brengen tot de kern. Waar gaat het nu eigenlijk om? Wat is de kern? Een kwaliteit die ze als adjunct-directeur goed kan gebruiken. Miranda: “Ik hou van makkelijk. Keep it simple. Daar heb ik veel baat bij.”

Vrijwilliger worden

“Wij kunnen eerlijk gezegd niet zonder vrijwilligers” zegt Miranda duidelijk. Ze maken schoon, ruimen op, zorgen dat de gasten ontvangen worden. Ook schrijven ze de gasten in. Ze zijn zelfs de aardige buurvrouw waar je soms even je verhaal bij kwijt kan. Dag en nacht zijn er vrijwilligers nodig.

Wil je vrijwilliger worden? Ga dan even naar de website van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze kunnen alle steun goed gebruiken.

Denk in oplossingen in plaats van problemen

Natuurlijk wil ik naast dit mooie goede doel ook Miranda beter leren kennen. Ten eerste ben ik benieuwd wat Miranda doet zodra zij zich onzeker voelt. Ze zegt hierop: “Wat voor mij altijd goed werkt is sparren met collega’s. Dan helpt het me om te gaan wandelen.” Wat ik herken in deze uitspraak is dat ik ook in beweging kom zodra ik mij onzeker voel. Zowel fysiek als verbaal. Het geeft me de ruimte die ik nodig heb. Toestaan om mezelf te uiten is daarin heel belangrijk voor me. Dus woorden proberen te geven aan wat er van binnen bij me speelt, zowel zakelijk als prive. Natuurlijk geen breaking news, we weten dit natuurlijk best, maar toch zie ik weinig om mij heen dat mensen zich echt kwetsbaar durven te uiten. Waar ligt dit nou aan? 

Ten tweede vraag ik Miranda naar een bruikbare tip die zij de luisteraars kan meegeven. Ze zegt: “Denk in oplossingen in plaats van problemen. Er zijn genoeg dingen die wel kunnen.” Ik moest gelijk denken aan het gezegde: het glas is half vol. Bij mij wel althans. Maar eerlijk is eerlijk; het lukt ook niet altijd. Ik zit ook wel eens tegen een half leeg glas aan te kijken. Dan denk ik ook wel eens met momenten: “ga toch weg met je positiviteit!” En dat is ook prima. Wat ik oud-voetballer Gert Kruys recent nog heb horen zeggen in mijn podcast Het Muurtje vond ik wel heel mooi: “Het is nooit zo donker of het wordt weer licht.” Mooi. Mag van mij op een tegeltje. 

Heb je een tip?

De hele podcast aflevering is hieronder terug te luisteren. Voor de andere afleveringen verwijs ik je graag naar de platforms Spotify en Anchor. Heb jij een goed doel? Of ken jij een goed doel? En moet dit goede doel in jouw ogen ook alle aandacht krijgen? Stuur mij dan een berichtje via LinkedIn. Wie weet maak ik binnenkort gratis een podcast aflevering voor en over dit goede doel.

Steun het Ronald McDonald Kinderfonds

© 2018 - Frank en vrij Producties